2010. július 25., vasárnap

Borsófőzelék mustáros szejtánnal

Örömmel jelentem, nem halt meg a blog, csak nem volt időm főzni. Ha mégis, akkor olyat csináltam, ami már volt itt. Ma Nórával főztem és lehet, hogy nem utoljára. :) Volt már itt főzelék, mustáros szója is, szejtán is, de ebben a párosításban még nem szerepelt.

Borsófőzelék mustáros szejtánnal


Hozzávalók:
fél kg. friss borsó
kis fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
kevés liszt
olaj (kukorica, chili)
szójaszósz
szejtánpor (búzasikér)
mustár
leveskocka (a szejtán főzőléhez)
kevés yofu, ha van
fűszerek (só, bors, cayenne bors, római kömény, grill, flekken fűszerkeverékek, vegeta, stb.)

Idő: Kell hozzá idő, az új Mad Caddies válogatást mindenképp meg lehet hallgatni közben.

A hagymát es a fokhagymát kevés olajon megpirítottuk, majd az átmosott borsót kevés vízzel felraktuk párolódni. Szórtunk bele sót, borsot bőven. A rántáshoz lisztet olajjal kevertünk és kicsit megpirítottuk. A borsó levéből keveset hozzákevertünk, majd az eredményt visszaraktuk a főzelékbe. Hogy jobb legyen az egész állaga, pár kanál yofut is dobtunk bele.

A szejtánt a szokásos leírás szerint érdemes készíteni, én csak a fűszerezést részletezem. A porba raktunk cayenne borsot, grill és flekken fűszerkeveréket, római köményt, majd az egészet mustárral kevert vízzel öntöttük fel. A sütőpor persze alap, hogy ne legyen rágós a hús.

így sül

A kész szejtánszeleteket a következő lébe pakoltuk: olaj, chiliolaj, mustárral kevert víz, szójaszósz – ezt ha rendesen összekevered, nagyon király lesz. Serpenyőbe hajítva forgattuk a szeleteket, amíg szépek nem lettek. Ha több körben megy a sütés, lehet mustárral és vízzel pótolni a lét. A maradék szószt a szejtánszeletekre öntöttük, aztán gyors zabálásba kezdtünk. Éljen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése